پایان نامه تاثیر سازه ها و متغیرهای تاخیری بر ساختار سرمایه

پایان نامه تاثیر سازه ها و متغیرهای تاخیری بر ساختار سرمایه پایان نامه تاثیر سازه ها و متغیرهای تاخیری بر ساختار سرمایه

دسته : حسابداری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 498 KB

تعداد صفحات : 136

بازدیدها : 432

برچسبها : ساختار سرمایه سازه متغیرهای تاخیری پایان نامه حسابداری

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری با عنوان تأثیر سازه ها و متغیرهای تأخیری بر ساختار سرمایه

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: حسابداری عنوان: تأثیر سازه ها و متغیرهای تأخیری بر ساختار سرمایه

چکیده:

تئوری ساختار سرمایه دو مدل رقیب را برای تصمیم گیری های تأمین مالی شرکت های سهامی ارائه می دهد. مدل توازی و مدل ترجیحی. در مدل توازی شرکت ها اهرم بهینه را با برقراری توازن میان منافع و هزینه های بدهی ها شناسایی می کنند. اما در مدل ترجیحی، شرکت ها تأمین مالی را ابتدا با سود انباشته، سپس با بدهی ها و در نهایت با اوراق سهام انجام می دهند. تحقیقات تجربی نتایج متناقضی را در مورد چگونگی انتخاب ساختار سرمایه برای شرکت ها ارائه می دهد. در این راستا این تحقیق در پی بررسی تأثیر عوامل موثر و اطلاعات تأخیری بر تغییرات اهرم مالی شرکت ها می باشد. برای این منظور داده های مورد نیاز این تحقیق از 122 شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1381 تا 1386 جمع آوری گردید. سپس اطلاعات مربوط به متغیرها طی دوره 5 ساله به صورت متمرکز و همچنین به صورت سالانه جمع آوری و مورد آزمون قرار گرفت به منظور آزمون فرضیات از روش آماری رگرسیون چندگانه میزان تأثیر هر یک از عوامل بر اهرم مالی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله از این تحقیق عامل سودآوری در سالهای اخیر رابطه معکوس با ساختار سرمایه شرکت ها داشته و همچنین از نظر آماری این رابطه بسیار قوی می باشد .لذا پیشنهاد می شود که مدیران شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار برای تأمین منابع مالی ابتدا از منابع داخلی (سود انباشته، اندوخته ها و...) استفاده کرده سپس از منابع مالی خارجی (وام، انتشار سهام جدید و...) استفاده کنند. بنابر این یافته های این تحقیق تئوری سلسله مراتب مالی تأیید و تئوری توازن ثابت یا پایدار را رد می کند.

مقدمه:

در جهان امروز، با توجه به شرایط بازار رقابت و تغییرات سریع تکنولوژی، تصمیم گیری های مالی نیاز به تخصص در امور مالی دارد. بنگاه های اقتصادی برای ورود به تجارت جدید و فعالیت در آن زمینه یا توسعه ی فعالیت خود، نیاز به سرمایه دارند. وجوه مورد نیاز برای تأمین این سرمایه، می تواند از منابع مختلف و به روش های متعدد جمع آوری شود.

تا جایی که برخی از دانشمندان از آن به عنوان معمای ساختار سرمایه یاد می کنند و از خود می پرسند که چگونه بنگاه ها ساختار سرمایه خود را انتخاب می کنند از آن زمان تا به حال مطالعات زیادی در این زمینه صورت گرفته و اطلاعات بسیار مفیدی ارائه گردیده است اما به جهت پیچیدگی شرایط بازارها و اقتصاد و پویایی آنها و عوامل مختلف تأثیر گذار بر انتخاب ساختار سرمایه، مطالعات در ابعاد مختلف این موضوع ادامه داشته و مورد نیاز است. تعیین ساختار سرمایه هدف و نسبت بدهی هدف، به شکلی که تئوری ساختار سرمایه بیان می کند در حوزه ی تئوری دستوری قرار دارد. اما عوامل انحراف از این هدف از دنیای واقعی نشأت می گیرد که باید در حوزه ی تئوری اثباتی بررسی شود. این تحقیق با بررسی رفتار دنیای واقعی در پی تعیین عوامل تأثیر گذار و متغیرهای تأخیری بر تغییرات اهرم مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می باشد. بنابراین هدف اساسی این تحقیق را می توان توسعه ی آگاهی و دانش لازم درباره ی رفتار دنیای واقعی در حوزه ی مالی در ارتباط با ساختار سرمایه بیان نمود

بیان مسأله

تصمیم های تأمین مالی و سرمایه گذاری در شرکتها، تصمیم هایی هستند که هر دو با آینده نگری اتخاذ می شوند. در تصمیم های تأمین مالی، شرکت وجوه مورد نظر خود را در حال حاظر بکار می گیرد تا در آینده بتواند به تعهدات خود در قبال تأمین کنندگان منابع مالی عمل کند و آنچه که در تصمیم های سرمایه گذاری نقش کلیدی را بازی می کند هزینه سرمایه شرکت است این در حالی است که هزینه سرمایه شرکت. تابعی از ساختار سرمایه آن است. خود ساختار سرمایه برای تصمیم گیری های تأمین مالی شرکت های سهامی دو مدل رقیب ارائه می دهد. این مدل ها شامل مدل توازی و مدل ترجیحی می باشند. در مدل توازی شرکت ها اهرم بهینه را با برقراری توازن میان منافع و هزینه های بدهی ها شناسایی می کنند اما در مدل ترجیحی شرکت ها تامین مالی را ابتدا با سود انباشته، سپس با بدهی ها و در نهایت با اوراق سهام انجام می دهند. بنابراین در مورد چگونگی انتخاب ساختار سرمایه می توان از روش های مختلف استفاده نمود. که می توانند شامل عوامل نشأت گرفته از خود شرکت و دیگری عوامل نشأت گرفته از بازار باشند.

پایان نامه تامین مالی خارج از ترازنامه شرکتهای بورس توسط حسابرسان مستقل

اما بسیاری از پژوهشگران حسابداری در مطالعات خود در مورد کارایی بورس نشان داده اند که بورس تهران از لحاظ کارایی در سطح ضعیف ناکارا می باشند در نتیجه جریان تأثیر عوامل شرکت و بازار در بورس با تاخیر زمانی همراه است. در این راستا، این تحقیق در پی بررسی تأثیر عوامل موثر و اطلاعات تأخیری بر تغییرات اهرم مالی شرکت ها می باشند که اهرم مالی به عنوان نماینده و معرف ساختار سرمایه مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین سؤالی که در این ارتباط مطرح می باشد این است:

آیا بین متغییرهای تأخیری تحقیق که شامل سودآوری، اندازه شرکت، نسبت M/B و دارایی های وثیقه ای و متغییر وابسته که همان اهرم مالی است رابطه ای وجود دارد یا خیر؟ و اگر این رابطه وجود دارد اثر کدام یک بیشتر است.

ساختار سرمایه

منظور از اصطلاح ساختار سرمایه، نوع و نسبت درصد انواع مختلف اوراق بهادار منتشر شده توسط واحد انتفاعی است. ساختار سرمایه مطلوب نیز مجموعه ای از اوراق بهادار است که موجب حداکثر شدن ارزش کلی واحد انتفاعی بشود و اما چگونه می توان محدوده حداکثر ارزش واحد انتفاعی را تعیین کرد؟ مدیران مالی در مواجه با مسئله بسیار مشکل مذبور ناگزیر از تدوین سیاست مناسب خود می باشند. چنانچه پس از اعلام یک برنامه مالی جدید، قیمت سهام شرکت کاهش یابد می تواند نتیجه گرفت که اجرای برنامه مالی جدید موجب خارج شدن ارزش شرکت از محدوده بهینه خواهد شد. ضمناً مؤسسات مالی تأمین کننده اعتبار و تسهیلات مالی نیز می توانند دیدگاههای خود را درباره برنامه مالی واحد انتفاعی در اختیار مدیران مالی بگذارد. چنانچه واحد انتفاعی ناگزیر از پرداخت بهره بالا (غیر متعارف) باشد، می توان آن را نشانه ای از استقراض زیاد قبلی تلقی کرد منبع دیگر اطلاعات می تواند تجدید نظر در رده بندی اوراق ترخیص واحد انتفاعی و پایین آوردن آن توسط نوسان تحلیل گر مالی می باشد.

یک ساختار سرمایه بهینه باید دارای ویژگی های زیر باشد:

1. بازده: ساختار سرمایه شرکت باید بیشترین صرفه را داشته باشد. همچنین در ارتباط با سایر ملاحظات، باید بدون اینکه هزینه ای مازاد را به شرکت تحمیل نماید، بازده سهامداران را حداکثر نماید.

2. ریسک: استفاده بیش از حد از بدهی، شرکت را با احتمال خطر عدم ایفای تعهدات و افزایش احتمال ور شکستگی مواجه می سازد. در صورتی که بدهی ها، شرکت را با ریسک قابل ملاحظه ای رو به رو نکند باید از آنها استفاده شود، در غیر این صورت باید از آنها صرف نظر کرد.

3. انعطاف پذیری: ساختار سرمایه باید انعطاف پذیر باشد. شرکت باید بتواند در صورت تغییر شرایط، در زمان مناسب ساختار سرمایه خود را با حداقل هزینه با شرایط جدید هماهنگ سازد. و توانایی تأمین مالی وجوه مورد نیاز جهت سرمایه گذاری در فعالیت های سودآور را داشته باشد.

4. ظرفیت استقراضی: ساختار سرمایه باید متناسب با ظرفیت استقراضی شرکت تدوین شده و از آن تجاوز نکند. ظرفیت استقراضی یک شرکت به توان بدست آوردن جریانات نقدی آتی بستگی دارد. این وجه نقد باید به اندازه ای باشد که بتوان از طریق آن، مبالغ ثابت پرداختی به اعتبار دهندگان و صاحبان اصلی شرکت را پوشش داد.

5.کنترل: ساختار سرمایه باید از حداقل ریسک از دست دادن کنترل شرکت، برخوردار باشد. بخصوص اینکه مالکان اصلی شرکت های سهامی، نگران کاهش میزان کنترل خود به شرکت هستند

چکیده

مقدمه

فصل اول کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسأله

اهمیت تحقیق

اهداف تحقیق

چهار چوب نظری تحقیق

فرضیه های تحقیق

قلمرو تحقیق

تعریف عملیاتی واژه ها و اصطلاحات

فصل دوم مروری بر ادبیات تحقیق

مقدمه

ساختار سرمایه

استراتژی تأمین مالی

روش های تأمین مالی

تأمین مالی کوتاه مدت

تأمین مالی میان مدت

تأمین مالی بلند مدت

تأمین مالی و ساختار سرمایه

هزینه تأمین مالی

روش تعیین ساختار سرمایه

تئوری های ساختار سرمایه

دیدگاه سود خالص

دیدگاه سود خالص عملیاتی

دیدگاه سنتی

دیدگاه مود یلیانی و میلر

دیدگاه ایستا (تئوری توازی) یا (نظریه مصالحه)

دیدگاه ترجیحی

عوامل تعیین کننده ساختار سرمایه

گروه صنعت

اندازه شرکت

نرخ رشد شرکت

سود آوری

تطبیق نوسان پذیری احتیاجات در مقابل منابع کوتاه مدت

دارایی های وثیقه ای

اهرم عملیاتی

سایر عوامل درونی اثر گذار بر ساختار سرمایه

عوامل خارجی موثر بر ساختار سرمایه

تحقیقات داخلی

تحقیقات خارجی

فصل سوم روش اجرای تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

اهداف تحقیق

فرضیات تحقیق

مدل تحلیلی تحقیق

نحوه محاسبه متغیرهای تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری

روش گردآوری اطلاعات

واکاوی داده ها

برآورد ضرایب رگرسیون و بررسی فرضیات تحقیق با استفاده از نرم افزار spss

بررسی مفروضات رگرسیون

فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها

بررسی فرضیه های تحقیق در سال 1381

بررسی مفروضات رگرسیون سال 81

بررسی فرض نرمال بودن توزیع خطاها

بررسی فرض همبسته نبودن خطاها

همبسته نبودن متغیرهای مستقل با یکدیگر

تحلیل رگرسیون

نتیجه گیری در سال 1381

بررسی فرضیه های تحقیق در سال 1382

بررسی فرض همگن بودن واریانس خطاها

بررسی فرض نرمال بودن خطاها

بررسی فرض همبسته نبودن واریانس خطاها

همبسته نبودن متغیرهای مستقل با یکدیگر

تحلیل رگرسیون

نتیجه گیری در سال 1382

بررسی فرضیه های تحقیق در سال 1383

بررسی فرض همگن بودن واریانس خطاها

بررسی فرض نرمال بودن خطاها

بررسی فرض همبسته نبودن واریانس خطاها

همبسته نبودن متغیرهای مستقل با یکدیگر

تحلیل رگرسیون

نتیجه گیری در سال 1383

بررسی فرضیه های تحقیق در سال 1384

بررسی فرض همگن بودن واریانس خطاها

بررسی فرض نرمال بودن توزیع خطاها

بررسی فرض همبسته نبودن واریانس خطاها

همبسته نبودن متغیرهای مستقل با یکدیگر

تحلیل رگرسیون

نتیجه گیری در سال 1384

بررسی فرضیه های تحقیق در سال 1385

بررسی فرض همگن بودن واریانس خطاها

بررسی فرض نرمال بودن توزیع خطاها

همبسته نبودن متغیرهای مستقل با یکدیگر

تحلیل رگرسیون

نتیجه گیری در سال 1385

بررسی فرضیه های تحقیق در سال 1386

بررسی فرض همگن بودن واریانس خطاها

بررسی فرض نرمال بودن توزیع خطاها

بررسی فرض همبسته نبودن واریانس خطاها

همبسته نبودن متغیرهای مستقل با یکدیگر

تحلیل رگرسیون

نتیجه گیری در سال 1386

بررسی فرضیه های تحقیق بوسیله میانگین سالهای 1381 1386

بررسی فرض همگن بودن واریانس خطاها

بررسی فرض نرمال بودن توزیع خطاها

بررسی فرض همبسته نبودن واریانس خطاها

همبسته نبودن متغیرهای مستقل با یکدیگر

تحلیل رگرسیون

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

مقدمه

خلاصه و نتیجه گیری تحقیق

نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها

محدودیت های احتمالی در تعمیم نتایج تحقیق

پیشنهادات کاربردی

پیشنهادات برای تحقیقات آتی

پیوستها

منابع و ماخذ

فهرست جداول

فهرست نمودارها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید